CHAMPIONS LEAGUE: Opstelling Ajax-Celtic

Trainer van Ajax wijzigt elftal tegen Celtic op zes posities

DE BOER GOOIT ROER OM

De voorzet van Siem de Jong afgelopen maandag in Telesport – „Als team kunnen we misschien het goede gevoel terugkrijgen met mij in de spits” – werd de dag voor Ajax-Celtic moeiteloos ingekopt door Frank de Boer. De trainer nam voor het do or die-duel geen halve maatregelen en wijzigde zijn elftal ten opzichte van de verloren wedstrijd tegen Vitesse op maar liefst zes posities.

ajax celtic amsterdam arena champions league 2013

De Boer begint tegen de Schotten, zoals hij het treffen met Vitesse na drie wissels eindigde: met Nicolai Boilesen als linksback, Daley Blind in de rol van controlerende middenvelder en Davy Klaassen op de plaats van de in de spits geposteerde De Jong. Voor de tegenvallende buitenspelers Viktor Fischer en Lucas Andersen is alleen nog plek op de bank. Zij worden vervangen door Lasse Schöne en Kolbeinn Sigthorsson.

„Of het elftal helemaal op zijn kop gaat? Ik heb wel eens wat andere poppetjes op andere posities gezet. We spelen hetzelfde systeem in elk geval”, wierp De Boer de dag voor de Champions Leaguekraker vakkundig een rookgordijntje op.

De Ajax-trainer zei de opstelling te hebben bekendgemaakt aan zijn spelers („We hebben in de opstelling getraind”), maar hield de kaarten dicht tegen zijn borst. „De Jong in de spits blijft altijd een serieuze optie. We weten wat we op het middenveld en in de spits aan hem hebben. Dus daar zit je als coach altijd wel aan te denken. Maar het is niet zo dat dit ook gaat gebeuren. Siem is een optie in de spits, zoals Danny Hoesen dat ook is.”

Toch hakte De Boer na het verloren duel met Vitesse al vlug de knoop door. Het laatste kwartier was duidelijk het beste gedeelte. „We hebben over de eerste helft gesproken. Het leek alsof we ons best deden om te storen, maar het was het net niet helemaal. Als twee spelers het op honderd procent doen en de rest op vijftig procent, komt een ploeg als Vitesse daar onderuit. De tweede helft ging het een stuk beter. Zo moet het altijd zijn. Het is het kunnen opbrengen. En misschien ook wel het zien wanneer het hele team klaar is om vol druk te zetten.”

Hij verklapte wel dat Niklas Moisander nog niet in de basis zal starten. „Nee, het is niet reeel om Niklas Moisander te laten beginnen. Als je er vier weken uit bent geweest, is dat te vroeg.” Toch werd de Fin – na zijn geslaagde rentree met Jong Ajax tegen Helmond Sport – opgenomen in de selectie. „Het is heel belangrijk dat Moisander terug is. Hij is een jongen met ervaring, die vaker zulke wedstrijden heeft gespeeld. Niet alleen als hij speelt, maar ook qua persoonlijkheid, het overbrengen van zijn ervaringen op de jonge spelers”, aldus De Boer, die ondanks de slechte reeks en schotloosheid van Ajax vol vertrouwen is.

„Ik denk dat we in Glasgow hebben laten zien dat we niet onderdoen voor Celtic. Als we zo spelen als daar, denk ik dat we nu aan de goede kant van de score zitten. Ik heb gezien dat we kansen hebben gecreëerd, dat er heel goede momenten waren en hun kansen op nog geen drie vingers waren te tellen, waaronder een penalty en een klutsgoal. Ik ben ervan overtuigd dat we ze gaan pakken.”

„Celtic kan vertrouwen hebben, omdat ze de laatste jaren – ook tegen FC Barcelona bijvoorbeeld – goede resultaten hebben geboekt. Maar ik heb goede dingen van mijn elftal gezien, dus wij hebben ook vertrouwen. Als we winnen, staan we een punt voor. Het is voor ons een cruciaal duel.”

Dat het publiek mort, verbaast hem niet. Integendeel. „Er moet onvrede zijn bij de fans. Dat heerst bij ons ook, omdat we veel te weinig punten pakken op dit moment. Ajax is gewend – en het publiek ook – om te winnen, drie punten te pakken.”

article17_3

Advertenties

Geplaatst op november 6, 2013, in Champions League, Seizoen 2013/2014 en getagd als , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: