CHAMPIONS LEAGUE: Preview Ajax-Celtic

Ajax klaar voor Celtic

Ajax werkte dinsdagochtend de laatste training af voor het treffen met Celtic, woensdagavond in de Amsterdam ArenA. Lesly de Sa en Lerin Duarte, beide herstellende van blessures, waren ook weer van de partij.

ajax celtic amsterdam arena champions league 2013

Met Duarte gaat het de goede kant op, maar hij zit nog niet bij de wedstrijdselectie voor het duel met Celtic, woensdagavond in de Amsterdam ArenA. Frank de Boer verwacht dat de middenvelder na de komende interlandperiode weer zijn eerste minuten gaat maken. De Sa is inmiddels wel fit genoeg, maar De Boer geeft tegen Celtic andere spelers de voorkeur. Niklas Moisander is wel teruggekeerd in de wedstrijdselectie. De Fin is hersteld van een knieblessure en deed maandag al een helft mee met Jong Ajax. Dinsdag trainde Moisander ook mee met Ajax 1 en hij lijkt klaar voor een rentree op het hoogste niveau. Toch begint hij tegen Celtic niet in de basis, dat is nog te vroeg.

De Boer rekent op overwinning

Voor Ajax telt woensdagavond alleen een overwinning tegen Celtic. Na de nederlaag in Glasgow moet Ajax in het vierde groepsduel drie punten halen om nog uitzicht te houden op Europese overwintering. Met de wedstrijden tegen FC Barcelona (thuis) en AC Milan (uit) nog in het vooruitzicht is een zege op Celtic essentieel. Frank de Boer vertrouwt op een goede afloop.

2013-11-05 Persconferentie Ajax Cillessen en Frank de Boer Arena   Amsterdam

Frank de Boer is ervan overtuigd dat Ajax woensdag een goed resultaat moet kunnen halen tegen Celtic. ,,We hebben twee weken geleden in Glasgow laten zien dat we niet voor ze onderdoen. Dat moeten we hier morgenavond bevestigen. Als we net zo spelen als in Schotland, dan moeten we dit keer aan goede kant van de score zitten. Ga maar na: op Celtic Park hebben we verschillende kansen gecreëerd, terwijl de kansen van Celtic slechts op nog geen drie vingers te tellen waren. En daar hoorde de benutte strafschop en de ‘klutsgoal’ ook nog bij. Ik ben er dan ook van overtuigd dat we Celtic dit keer pakken.”

Niklas Moisander is er tegen de Schotten weer bij, al begint hij op de bank. De Finse international is hersteld van zijn knieblessure en maakte maandagavond zijn rentree bij Jong Ajax. In Helmond kwam hij driekwartier in actie. Een basisplaats in de Champions League komt echter nog te vroeg. Ook Lesly de Sa heeft de ziekenboeg definitief verlaten. De vleugelaanvaller zit in tegenstelling tot Moisander nog niet bij de wedstrijdselectie. Datzelfde geldt voor Lerin Duarte, die herstellende is van een enkelblessure. De wedstrijden tegen Celtic en NEC komen sowieso nog te vroeg voor de middenvelder. Na de interlandperiode hoopt De Boer weer een beroep op hem te kunnen doen.

Buiten het feit dat Moisander niet zal starten, gaf De Boer verder niets prijs over zijn opstelling. Ook wilde hij niet bevestigen of Siem de Jong in de spits zal starten in de plaats van op zijn vertrouwde plek op het middenveld. ,,Het is altijd een optie om hem in de spits te zetten. We weten wat we aan hem hebben. Als middenvelder én als spits. Daarom zal ik dat als coach ook altijd in overweging nemen. Siem is een optie voor die positie, net zo goed als Kolbeinn Sigthórsson en Danny Hoesen dat zijn.”
Over de tegenvallende resultaten van de afgelopen weken zei De Boer het volgende: ,,We hebben tot dusver veel te weinig punten gepakt. Dan is het logisch dat er onvrede is. Zowel bij de fans als bij ons. Ajax is gewend om te winnen en om drie punten te pakken. Niet om telkens slechts een puntje – of zelfs helemaal niets – te sprokkelen.”

Met een punt uit drie wedstrijden is Ajax momenteel hekkensluiter in poule H. De kampioen van Nederland staat twee punten achter Celtic. Een zege op de Schotten zou dus in ieder geval betekenen dat Ajax de derde plaats overneemt. FC Barcelona (7 punten) en AC Milan (5 punten) treffen elkaar woensdag in Camp Nou. De Boer: ,,We hebben een goed resultaat nodig om weer naar boven te kunnen kijken. Dat is zowel voor Ajax als het hele Nederlandse voetbal van belang.”

Tekst: Ajax.nl

Advertenties

Geplaatst op november 6, 2013, in Champions League, Seizoen 2013/2014 en getagd als , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: